Pateuri cu ciuperci

Va salut, pe cei care mai intrati pe acest blog si dintre voi, pe acelea care gatesc. Vreau sa va impartasesc o reteta de pateuri cu ciuperci (umplutura in sine, de la carne calita cu ceapa si condimentata pana la branza dulce sau sarata sau mere cu scortisoara, dovleac, este la alegerea voastra, mie-mi plac in mod deosebit ciupercile si de aceea le recomand). Inainte, tin ca de fiecare data sa va asigur de simplitatea executiei retetei, de costurile relativ reduse pe care le presupune si de savoarea pateurilor rezultate. Nu sunt pateuri pe baza de margarina, gen foietaj ci cu drojdie. La treaba, deci. Ingrediente Aluat: 1 cana apa calduta, 1 cub drojdie, jumatate pahar ulei, un varf de sare si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa iasa elastic, sa se desprinda de pe maini). Umplutura: ciuperci, 2 cepe, uleiul in care, maruntite, le caliti, condimente, cascaval, 2 oua (unul pentru uns deasupra).     Preparare Cat lasati aluatul la crescut, caliti ciupercile tocate cu ceapa, condimentati dupa gust, raciti-le putin si scurgeti-le foarte bine. Adaugati-le un ou. Intindeti subtire aluatul cu sucitorul, taiati patrate mari si ungeti-le cu umplutura; apasati fiecare patrat usor cu degetele pe margini, sa se lipeasca (cu cat ati scurs mai bine ciupercile, deci cu cat e mai vascoasa umplutura, cu atat riscul sa se prelinga din pateu e mai mic). Asezati pateurile in tava cu hartie de copt lasand putina distanta intre ele, ungeti-le bine cu ou, mai ales pe margini, presarati cascaval ras si dati-le la cuptor. Le scoateti cand sunt aurii si le mancati calde sau reci, reincalzite la microunde, oriunde, oricand ( Sunt ideale pentru petreceri, pic-nicuri, la pachet, ca suplimente peste zi.)                          Va sfatuiesc sa salvati reteta pentru ca merita si nu intarziati s-o faceti. (Multumesc doamnei care mi-a inspirat-o, stiu ca am multumit-o la randu-mi cu retetele mele.)